Unformed Informed (Publishing) is een initiatief van Rianne Zijderveld om, middels de uitgeverij in samenwerking met kunstenaars, ontwerpers en curatoren het ‘boek’ als kunstruimte te onderzoeken. Een speelruimte die constant in ontwikkeling is. Waarbij de kaders steeds opnieuw worden bepaald door de verschillende samenwerkingen waarbinnen deze ontstaan.

Deze kaders bepalen niet enkel de ruimte van het boek maar dienen ook als basis om de rol van de uitgeverij binnen ieder project vorm te geven. Om zo per project een passende ontmoeting tussen het boek en diens toeschouwer te bewerkstelligen. Meer informatie ︎︎︎


Het is jij of ik
Marilou Klapwijk
Het boek ‘Het is jij of ik’ van (beeldend) kunstenaar Marilou Klapwijk is een zoektocht naar het onherleidbare aspect van de ander. Een verwondering over de verscheidenheid aan perspectieven. Met een archief van beelden en teksten uit het (digitale) leven gegrepen, toont ze ons juist nu dat waardevolle grijs.

meer informatie ︎︎︎
2020, dec.
Oplage: 500

Soft cover
Perfect Binding
200 pagina’s
17 x 24,5 x 1,8 cm

ISBN: 9789082993295

‘Unformed Informed’ is een serie beschouwende artikelen die het boek als kunstruimte onderzoekt. Iedere editie thuis ontvangen?︎︎︎

Als het boek figureert als ontmoetingsplek tussen publiek en kunstwerk, zorgt deze bemiddelende functie ook voor een spanning tussen deze twee. ‘De grenzen van een democratisch wezen: het kunstboek’ is een visuele overdenking die de grenzen van de diversen vormen van het kunstboek bevraagd en in kaart brengt.

meer informatie ︎︎︎
2021, Jun.
Print on demand

Soft cover
Geniet
8 pagina’s (leporello)
10,5 x 29,7 cm

Een onderzoek naar boekwerken die het medium ‘boek’ als tentoonstellingsruimte hebben benaderd en de diversiteit aan vormen waarbinnen dit plaats vind.

meer informatie ︎︎︎
2021, Mrt.
Print on demand

Soft cover
Geniet
16 pagina’s
10,5 x 29,7 cm

Zoeken naar een begin dat al begonnen is
Rianne Zijderveld, Marilou Klapwijk
Een gesprek tussen kunstenaar Marilou Klapwijk en Rianne Zijderveld over ‘het boek’ waar zij samen al een jaar over spreken.

meer informatie ︎︎︎
2020, jun.
Print on demand

Self-cover
Geniet
12 pagina’s
10,5 x 29,7 cm