Unformed Informed (Publishing) is een initiatief van (artistiek) onderzoeker en curator Rianne Zijderveld om, middels de uitgeverij in samenwerking met kunstenaars, ontwerpers en curatoren het ‘boek’ als kunstruimte te onderzoeken. Een speelruimte die constant in ontwikkeling is. Waarbij de kaders steeds opnieuw worden bepaald door de verschillende samenwerkingen waarbinnen deze ontstaan.

Deze kaders bepalen niet enkel de ruimte van het boek maar dienen ook als basis om de rol van de uitgeverij binnen ieder project vorm te geven. Om zo per project een passende ontmoeting tussen het boek en diens toeschouwer te bewerkstelligen.


hello@unformedinformed.com︎︎︎

Amelandseplein 40A
3083SG Rotterdam
Nederland

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze projecten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief ︎︎︎


Distributiemethodes

Het boek is een drager van informatie die op verschillende manieren van persoon tot persoon over gebracht kan worden. Unformed Informed (Publishing) poogt de boeken, publicaties en artikelen die onder haar beheer worden uitgegeven dan ook op verschillende wijze aan te bieden. Op de pagina’s van de projecten wordt getoond hoe deze te bestellen is. Er zijn op dit moment 3 distributie methodes:

Bestellen
Al onze boeken, publicaties en artikelen hebben een fysieke editie die besteld kan worden via deze website.

Lenen
Een boek kan letterlijk van hand tot hand gaan, en hiermee ook de informatie die deze met zich draagt. Een groot deel van onze boeken zijn daarom ook te leen. Hier worden enkel de verzendkosten (heen én weer) voor in rekening gebracht. De boeken kunnen geleend worden voor een termijn van 4 weken.

Downloaden
De ruimtes van het boek die in onze projecten onderzocht worden, zijn niet 1 op 1 te vertalen naar het digitale domein. Echter bieden we —naast het fysieke exemplaar— bij vele van onze projecten ook (gratis) downloadbare bestanden aan. Dit zijn geen digitale versies van onze boeken, publicaties of artikelen, maar bijvoorbeeld bestanden met de platte tekst, voetnoten en aanvullende informatie en/of afbeeldingen. Op deze manier kan de informatie die door de ruimte van het fysieke boek wordt gedragen tevens op een andere manier verspreid en verwerkt worden.


Doneren

Unformed Informed (Publishing) is een non-profit onderzoeksproject van Rianne Zijderveld en werkt met betalingen op basis van donatie.1 Los van de vaste prijzen (over het algemeen enkel kostendekkend) is er de optie om zelf een bedrag te bepalen. Alle geworven inkomsten worden geïnvesteerd in nieuwe projecten binnen UI(P).

Wil je een algemene donatie plaatsen, klik dan hier.

1. Donaties kunnen overgemaakt worden via IDEAL, creditcard, PayPal en bank overschrijving.