verwacht dec. 2020 - boek
“Het is jij of ik”
Marilou Klapwijk

Het boek “Het is jij of ik” van (beeldend) kunstenaar Marilou Klapwijk is een zoektocht naar het onherleidbare aspect van de ander. Een verwondering over de verscheidenheid aan perspectieven. Met een archief van beelden en teksten uit het (digitale) leven gegrepen, toont ze ons juist nu het waardevolle grijs.

jun. 2020 - interview
Zoeken naar een begin dat al begonnen is

Een gesprek tussen kunstenaar Marilou Klapwijk en Rianne Zijderveld (UI_P). Over ‘het boek’ waar wij samen al een jaar over spreken.


verwacht dec. 2020 - boek
Het is jij of ik” door Marilou Klapwijk

“Dit boek gaat over jou en mij. Wij zijn. Ongeacht onze relatie, geschiedenis, afkomst, rijkdom, uiterlijk, welzijn, geaardheid, geslacht, leeftijd of persoonlijkheid. Maar wat blijft er dan nog van ons over? Je mag kiezen wie je bent. Toch? Zoals altijd, of zoals altijd zou moeten zijn.
Het is jij of ik”

Het boek ‘Het is jij of ik’ van (beeldend) kunstenaar Marilou Klapwijk is een zoektocht naar het onherleidbare aspect van de ander. Een verwondering over de verscheidenheid aan perspectieven. Met een archief van beelden en teksten uit het (digitale) leven gegrepen, toont ze ons juist nu het waardevolle grijs.
Dit alles komt samen in een boek waarin 200 pagina's gevuld zijn met poëzie en fotografie, gevonden en/of opgevangen in haar omgeving, of geschreven naar aanleiding hiervan. Hierbinnen vindt er een monoloog plaats, een monoloog over het dialoog die dagelijks gevoerd wordt. Online en offline. Tussen bekenden of juist naar een anoniem publiek. Met een scherpzinnige kijk op de uitingen van de mens, toont Marilou ons haar liefde voor de relativerende onderbrekingen in het alledaagse die ons langs de verschillende perspectieven leidt, en onze blik opent over de ander en onszelf.

Voorverkoop
Het boek ligt voor ons op tafel, met jullie hulp kunnen wij deze in productie nemen, en alle mensen die het afgelopen jaar betrokken waren bij het project een eerlijke vergoeding geven voor hun bijdrage.

Bestel het boek in onze shop, of kijk op voordekunst.nl voor onze crowdfunding campagne. [link]

Eigenschappen boek

Titel: Het is jij of ik
Formaat: 17 x 24,5 cm
Aantal pagina's: 200
Oplage: 500

Tekst en beeld: Marilou Klapwijk
Ontwerp: Marilou Klapwijk

Redactie: Rianne Zijderveld
Uitgeverij: Unformed Informed (Publishing)
Productie begeleiding: Fons Broersen