Zoeken naar een begin dat al begonnen is
Rianne Zijderveld, Marilou Klapwijk

Een gesprek tussen kunstenaar Marilou Klapwijk en Rianne Zijderveld over ‘het boek’ waar zij samen al een jaar over spreken.
Eigenschappen publicatie
12 pagina’s, 10,5x29,7 cm, z/w inkjet print, Conqueror verge ivoorwit, 90 gr. helvetica, oplage: print on demand, tekst: Rianne Zijderveld,  beeld: Marilou Klapwijk, ontwerp: Rianne Zijderveld
Afbeeldingen

Over Marilou Klapwijk
Marilou Klapwijk (NL, 1990) houdt zich bezig met het creëren en verzamelen van beeld en tekst omtrent alledaagse gebeurtenissen. Gedreven door haar empathie vallen haar voornamelijk de tegenstrijdigheden hierin op. Haar werk is een manier om te relativeren, tevens een poging om ervaringen universeel te maken. Het winnen van een tweede plaats is een teleurstelling en prestatie tegelijkertijd, daar komen we allemaal een keer achter.
Marilou studeerde Visualisatie en Autonome Beeldende Kunst in Rotterdam. Tijdens haar eerste studie richtte ze het kunstenaarsinitiatief ‘A Happy Family’ op dat kunstenaars met uiteenlopende disciplines met elkaar verbondt in talloze projecten en exposities. Ze werkte voor verschillende kunstorganisaties, illustreert in opdracht en werkt als kunstenaarsassistent. Ze bindt zich niet aan een eenduidige praktijk, maar ziet zich als zelfstandig kunstenaar vrij om te laten ontstaan, en te filosoferen over, dat wat haar op dat moment van belang lijkt.
https://www.marilouklapwijk.nl

Over Rianne Zijderveld
Rianne Zijderveld (NL, 1990) is werkzaam als curator, redacteur en schrijver. Binnen haar projecten onderzoekt ze de sociale constructies waarbinnen wij ons allen bewegen en hoe de kunst kan bijdragen aan het blootstellen van deze constructies alsmede de ruimtes waarbinnen dit artistieke onderzoek plaatsvindt. Tevens is ze de initiator en hoofdredacteur van Unformed Informed (Publishing).
https://www.riannezijderveld.com

Unformed Informed (Publishing) onderzoekt in samenwerking met kunstenaars, curatoren en redacteuren 'het boek' als kunstruimte. Een speelruimte die constant in ontwikkeling is. Waarbij de kaders steeds opnieuw worden bepaald door de verschillende samenwerkingen waarbinnen deze ontstaan. Zo ook de manier hoe het uiteindelijke ‘boek’ zijn publiek zal ontmoeten. ︎︎︎
hello@unformedinformed.com

Amelandseplein 40A
3083SG Rotterdam
Nederland

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief